Vandaag

Nieuwe Ford EcoSport SE-varianten gelanceerd vanaf ₹10,49 lakh

Er waren berichten dat Ford India van plan is om een versie zonder reservewiel te lanceren van de EcoSport – een versie die niet beschikt over het achter gemonteerde reservewiel. Die berichten zijn vandaag bevestigd, want de EcoSport SE is de versie waar het gerucht over gaat. De prijs begint bij ₹10,49 lakh voor de benzinevariant en ₹10,99 lakh voor de diesel (alle cijfers zijn af fabriek). Voor deze prijs zit de EcoSport SE net onder de topklasse S en is hij qua uitrusting gebaseerd op de Titanium-uitvoering die we kennen.

Vermeldenswaard is dat de EcoSport SE geen verrijdbaar reservewiel heeft – dat is er niet. In plaats daarvan wordt de EcoSport SE standaard geleverd met een reparatieset voor lekke banden. Dit is in overeenstemming met de MoRTH-kennisgeving, die in juli vorig jaar werd vrijgegeven. Naast de gerestylede achterklep krijgt de EcoSport SE ook een gerestylede tweekleurige achterbumper, met een zilverkleurig inzetstuk voor de faux-diffuser. De achterklep opent nog steeds op dezelfde manier als die van de andere varianten.

De SE-varianten van de EcoSport worden aangedreven door dezelfde 1,5-liter driecilinder benzinemotoren (120 pk en 149 Nm) en 1,5-liter turbodiesel (99 pk en 215 Nm) als de rest van het gamma, maar beide SE-varianten hebben alleen een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

Qua uitrusting is de EcoSport SE standaard uitgerust met Fords SYNC 3 infotainmentsysteem (met compatibiliteit met Android Auto en Apple CarPlay), integratie van FordPass connectiviteitsapps, een zonnedak, dubbele voor-, zij- en gordijnairbags, cruisecontrol, automatische HID-koplampen, enzovoort. De overige voorzieningen worden gedeeld met de Titanium-uitvoering.

Dit vind je misschien ook leuk...