Vandaag

Eerste auto’s van Ford Motor Company, Geschiedenis van Ford Auto’s

Deze innovatie van Ford Motors verkortte de tijd voor het in elkaar zetten en maken van de Ford Model ‘T’ die toen werd geproduceerd van 12,5 uur tot slechts 1,5 uur. Deze snelle productie van auto’s verminderde de arbeids- en andere kosten per auto aanzienlijk en hielp Ford om nog meer auto’s te verkopen.

In 1914 verdubbelde Ford het salaris van zijn fabrieksarbeiders tot $ 5 per dag en verkortte de arbeidstijd van zijn fabrieksarbeiders van 9 tot 8 uur per dag. Het verhaal gaat dat de dag nadat de “5 dollar per dag” was aangekondigd, meer dan 10.000 mensen in de rij stonden voor de Fordfabriek in de hoop er werk te vinden.

De hogere lonen en de kortere arbeidstijden hielpen Ford om meer auto’s te produceren tegen nog goedkopere prijzen dan voorheen. Door de hogere lonen in de Ford-fabriek werden andere bedrijven gedwongen hun lonen te verhogen. Door de hogere lonen konden de arbeiders het zich nu veroorloven auto’s van Ford te kopen. Dus steeg de vraag naar Ford auto’s. Met een kortere 8-urige werkploeg, draaide Ford 3 ploegen per dag die 24 uur per dag 24 uur per dag werkten om meer auto’s te produceren tegen goedkopere prijzen. Deze kettingreactie zorgde ervoor dat steeds meer auto’s van Ford werden verkocht.

Vandaag de dag is Ford Motors de op vier na grootste autofabrikant ter wereld. Het hoofdkantoor van Ford Motor Company is gevestigd in Dearborn, een voorstad van Detroit in Michigan. De belangrijkste merken van Ford Motor Company zijn de merken “Ford” en “Lincoln”. Ford was vroeger eigenaar van de Jaguar Land Rover (JLR) Company in het Verenigd Koninkrijk. Ford heeft het JLR-concern verkocht toen het niet genoeg auto’s verkocht en in grote financiële problemen verkeerde. Ons Tata Motors heeft de JLR-groep van Ford gekocht, het bedrijf omgevormd en nu is JLR een zeer winstgevend bedrijf met auto’s waar over de hele wereld veel vraag naar is. Ford was ook eigenaar van Volvo in Zweden, maar heeft dat bedrijf verkocht aan een Chinese groep.

Onlangs heeft Ford zijn nieuwe motor- en autofabriek in Sanand, Gujarat, ingehuldigd. Mark Fields, Chief Executive van Ford Motor, was aanwezig bij de openingsceremonie en zei dat het de visie van Ford is om van India het exportcentrum voor kleine auto’s en kleine motoren te maken. Het doel is om de export vanuit India in de komende vijf jaar te verdrievoudigen. Ford India exporteert nu 77.000 voertuigen per jaar.

Dit vind je misschien ook leuk...